سوئيچ شبكه هايك ويژن / ضبط به صورت NAS

۵ بازديد

سوئيچ شبكه هايك ويژن /  ضبط به صورت NAS

يكي از قسمت هاي مهم در يك سيستم مداربسته تحت شبكه ضبط تصاويري است كه توسط دوربين گرفته شده، حال بسته به سيستمي كه راه اندازي شده روش هاي ضبط تصاوير متفاوت خواهند بود. اين سيستم ها به دو گروه زير تقسيم بندي مي گردند:

  • سيستم هايي كه از دستگاه ضبط ان وي آر (NVR) براي ضبط تصاوير استفاده مي كنند.
  • سيستم هاي مبتني بر PC Server كه از سرورهاي كامپيوتري براي ضبط تصاوير استفاده مي كنند.

همانطور كه گفته شد با توجه به بسترسازي صورت گرفته در سيستم مداربسته روش هاي ضبط تصاوير مي توانند متفاوت باشند زيرا تكنولوژي بكار رفته در هر كدام از دستگاه هاي فوق براي مديريت، ضبط و ذخيره سازي تصاوير، پخش زنده، بازپخش و ساير قابليت هاي موجود متفاوت است. با توجه به اينكه كاربران اغلب با نحوه كاركرد دستگاه ضبط NVR در يك سيستم مداربسته آشنا هستند در ادامه ابتدا به معرفي ساير روش ها و دستگاه هاي مورد استفاده در سيستم هاي مبتني بر سرورهاي كامپيوتري و مقايسه و سپس ذكر تفاوت هاي آنها با نحوه ضبط در دستگاه NVR مي پردازيم:

NAS يا Network attached storage يك روش ذخيره سازي براي ديتاهاي كامپيوتري است كه قابليت اتصال به شبكه هاي كامپيوتري را دارد. روش ذخيره سازي به صورت NAS مي تواند شامل سخت افزار، نرم افزار و يا به طور كلي پيكربندي آن باشد. ولي اغلب به عنوان يك كامپيوتر تخصصي هدفمند در نظر گرفته مي شود.  ساده ترين تعريف NAS عبارت است از: “هر سروري كه فايل هاي ذخيره شده خود را با ديگران در شبكه به اشتراك بگذارد .

اما در سيستم هاي مداربسته، منظور از NAS در واقع سرورهاي كوچكي هستند كه عمل ضبط و مديريت تصاوير را در شبكه به عهده دارند. در واقع زماني كه شرايط طوري باشد كه مجبور به استفاده از سيستم هاي كامپيوتري به جاي دستگاه ضبط NVR باشيد مي توانيد از سرورهاي NAS استفاده كنيد.

نكات مهم در انتخاب سرور NAS

  • پشتيباني از قابليت RAID

يكي از قابليت هاي سيستم NAS پشتيباني از سيستم RAID در ذخيره سازي تصاوير است. همانطور كه قبلا نيز در مورد اين سيستم ذخيره سازي توضيح داديم وجود سيستم RAID باعث مي شود تا در صورت خراب شدن يك هارد اطلاعات حياتي بر روي هارد ديگر بك آپ گيري شوند و از دست نروند. توصيه مي شود در هنگام انتخاب سرور NAS نوعي از آن را انتخاب كنيد كه از سيستم RAID پشتيباني مي كند.

  • امنيت

در صورت استفاده از سرور NAS براي ذخيره سازي تصاوير دوربين مداربسته بهتر است كه سروري را انتخاب نمائيد كه اتصال سرور به مرورگر در آن امن باشد.

  • بزرگي پروژه

يكي از موراد بسيار مهم در هنگام انتخاب سرور NAS اين است كه اين نكته را در نظر بگيريد كه آيا در آينده قصد توسعه تعداد دوربين هاي مداربسته را داريد يا خير. زيرا چنانچه قصد توسعه سيستم خود را داشته باشيد بايد از يك  NAS قوي تر(براي مثال با ظرفيت RAM هارد بالاتر) استفاده كنيد كه بتواند تعداد بيشتري دوربين را ساپورت كند.

  • رابط گرافيكي

در هنگام انتخاب NAS Storage خود به رابط گرافيكي Graphic User Interface آن نيز توجه نمائيد. زيرا اين رابط كاربري گرافيكي رابطه مستقيم با نحوه مديريت، كيفيت ضبط و پخش تصاوير دارد.

  • كيفيت هارد ديسك  ها

در سيستم ضبط NAS با توجه به موارد گفته شده بهتر است از هارد ديسك مخصوص دوربين مداربسته با كيفيت بالا استفاده كنيد تا در صورت عملكرد شبانه روزي سيستم مشكلي براي ذخيره تصاوير پيش نيايد.

  • پورت شبكه

ظرفيت پهناي باند پورت شبكه سرور NAS نيز از جمله موارد مهمي است كه بايد در نظر گرفته شود زيرا تعيين كننده سرعت انتقال اطلاعات بر روي شبكه است. براي مثال  پهناي باند ??/???/???? بسيار مناسب است. برخي از سرور هاي قدرتمند تر نيز داراي دور پورت شبكه براي انتقال تصاوير هستند.

تفاوت سرور NAS و NVR

امنيت

يكي از تفاوت هاي موجود ميان اين دو امنيت بالاتر دستگاه NVR است زيرا دستگاه NVR دستگاهي تخصصي است كه تنها براي ضبط و مديريت تصاوير دوربين هاي مداربسته طراحي شده و فاقد آپشن هاي نرم افزاري اضافه ديگري است كه در يك سرور كامپيوتري وجود دارد به همين دليل به هنگام اتصال به شبكه به صورت LAN يا WAN در مقابل خطر نفوذ ويروس هاي كامپيوتري مقاوم تر اند.

هزينه

از لحاظ هزينه اي كه بابت هر كدام از اين دو روش مي كنيد روش NAS روش پرهزينه تري است زيرا در نهايت با آن مي توانيد تا حداكثر 2 الي 4 دوربين IP را ساپورت كنيد و براي هر دوربين اضافه تري بايد هزينه بپردازيد اما در NVR چنين محدوديتي وجود ندارد.

 

  1. بيشتر بخوانيد:  دوربين تشخيص چهره   دوربين مداربسته تي وي تي      

سوئيچ شبكه هايك ويژن

تكنولوژي دوربين هاي مداربسته تحت شبكه روز به روز در حال گسترش است و اين سيستم ها در نزد كاربران از محبوبيت زيادي برخوردارند. اين سيستم ها در بسياري از پروژه ها و سازمان هاي بزرگ مورد استفاده قرار مي گيرند. لذا براي ارتقا عملكرد اين سيستم ها و افزايش كيفيت نصب نياز به تجهيزات جانبي شبكه مانند سوئيچ، روتر، مودم و … است كه بايد در انتخاب آن ها دقت نمود تا بيشترين كارايي را در بسترسازي يك سيستم شبكه داشته باشند.

 

 

سوئيچ شبكه  هايك ويژن

 

سوئيچ شبكه هايك ويژن از جمله تجهيزات جانبي شبكه بوده كه از اهميت ويژه اي در نصب و راه اندازي يك سيستم مداربسته برخوردار است. به خصوص در پروژه ها و بسترسازي هاي بزرگ با كابل كشي هاي طولاني كه اهميت آنها دو چندان گشته و بطور مستقيم نقش چشمگيري در كاهش هزينه ها خواهند داشت.

با يك مثال ساده اهميت وجود سوئيچ در يك سيستم تحت شبكه را برايتان روشن مي كنيم. فرض كنيد يك فضاي بزرگ چند هزار متري در اختيار داريد و بايد آن را با تعداد زيادي دوربين هايك ويژن (100 عدد) پوشش دهيد قاعدتا نمي توانيد از هر دوربين يك كابل به صورت جداگانه به دستگاه ضبط NVR يا منبع تغذيه برق متصل كنيد زيرا بايد هزينه زيادي را صرف كابل كشي هاي طولاني كنيد كه در كل كار منطقي نيز نيست. اما با تقسيم بندي مناسب مكان مورد نظر به چندين نقطه و تعبيه تعدادي سوئيچ شبكه در آنها مي توان تمامي دوربين ها را در محل به آن متصل نموده و تنها با يك كابل كليه دوربين ها را به دستگاه ضبط برد

 

 

سوئيچ POE چيست؟

 

POE مخفف Power Over Ethernet است. POE نوعي تكنولوژي است كه مي تواند به طور همزمان اطلاعات و جريان الكتريكي را با استفاده از يك كابل (براي مثال Cat.5) به ساير تجهيزات شبكه (مانند تلفن هاي VoIP، نقاط دسترسي و دوربين هاي شبكه) منتقل كند. يك سيستم كامل POE شامل دو قسمت زير است:

  • تجهيزات تامين كننده جريان برق: مانند تجهيزاتي كه از تكنولوژي PoE پشتيباني مي كنند مانند سوئيچ POE و PoE injector
  • تجهيزات نيازمند برق: شامل دوربين هاي تحت شبكه در يك سيستم مداربسته

 

 

 

 

انتخاب سوئيچ POE مناسب

 

  1. استانداردهاي مختلف: تكنولوژي POE از دو استاندارد مختلف پشتيباني مي كند كه شامل استاندارد IEEE802.3af كه در آن توان خروجي هر پورت 15.4 وات است. اما با توجه به اين كه در حين انتقال بخشي از توان در كابل مصرف مي شود اين عدد در عمل به 12.95 وات مي رسد. در استاندارد PoE + (IEEE802.3at) نيز توان خروجي هر پورت 30 وات است كه تنها 25 وات آن در عمل به دستگاه هاي فعال در شبكه منتقل مي شود. لذا با توجه به توضيحات بالا توصيه مي شود كه سوئيچ PoE اي را انتخاب نمائيد كه نيازهاي نظارتي شما را به خوبي برآورده كند.
  2. توان كل سوئيچ: سوئيچ PoE يك پارامتر مهم دارد و آن توان كل آن است. اگر ميزان توان مصرفي دوربين هاي شما از ظرفيت توان سوئيچ POE بالاتر رود در اين صورت سوئيچ POE شما قادر به تامين انرژي مورد نياز دوربين هاي شما نخواهد بود. لذا چنانچه برق كافي به دوربين هاي موجود در سيستم مداربسته نرسد منجر به اختلالاتي همچون خاموش شدن دوربين و از دست رفتن تصاوير مي شود. لذا توصيه مي شود، در هنگام خريد يك سوئيچ PoE براي دوربين هاي IP خود، بهتر است انواع پرقدرت آن را انتخاب نمائيد و يا اگر امكان اين كار را نداريد بهتر است دوربين هاي پر مصرف خود را مانند دوربين اسپيددام هايك ويژن به صورت جداگانه تغذيه كنيد.
  3. تعداد پورت هاي سوئيچ: سوئيچ هاي POE با تعداد پورت هاي متفاوتي توليد مي شوند كه شامل 8 پورت، 16 پورت 24 پورت 48 پورت و …  مي شود. در حالي كه تعداد پورت ها تا حد زيادي به نياز واقعي شما و همچنين مصرف برق كلي دوربين هاي IP بستگي دارد. لذا در هنگام خريد بايد با توجه به تعداد دوربين هاي خود سوئيچ مناسب خود را انتخاب نمائيد. براي مثال يك سوئيچ 24 پورته با توان كل 370 وات تحت استاندارد IEEE802.3af مي تواند از 24 دوربين تحت شبكه پشتيباني كند در حاليكه همين سوئيچ تحت استاندارد IEEE802.3at تنها مي تواند 12 دوربين تحت شبكه را پشتيباني كند.

 

 

سوئيچ چگونه كار مي كند؟

 

وظيفه سوئيچ در يك سيستم مداربسته انتقال اطلاعات به گيرنده مركزي يا همان دستگاه ضبط است. يكي ديگر از قابليت هاي سوئيچ مي توان به تعيين سطح دسترسي براي كاربران در آن اشاره نمود. بدين معني كه داده ها تنها به گيرنده اي ارسال مي شود كه قرار است به اطلاعات دسترسي داشته باشد. به اين ترتيب، اين امر منجر به اين مي شود كه هم امنيت شبكه تا حد زيادي تامين گردد و هم شبكه با انباشت ناگهاني حجم زيادي از اطلاعات روبرو نشود.

 

 

انواع سوئيچ شبكه هايك ويژن:

 

به طور كلي سوئيچ هاي شبكه در دو دسته بندي زير قرار مي گيرند:

  • سوئيچ هاي مديريتي يا  Manageable
  • سوئيچ هاي غير مديريتي يا  Unmanageable
  1. سوئيچ هاي غير مديريتي تجهيزاتي هستند كه به حالت برنامه ريزي شده توليد و عرضه مي شوند. عملكرد اين دستگاه ها بر مبناي استاندارد هاي خاصي است و هيچ گونه امكان تغيير در توابع عملكردي اين نوع از سوئيچ ها وجود ندارد.
  2. به دليل محدوديت ذكر شده سوئيچ هاي غير مديريتي بسيار ارزان تر از سوئيچ هاي مديريتي هستند.
  3. در سوئيچ هاي مديريتي با استفاده از رمز عبور مي توان برنامه ريزي آن را تغيير داده و يا ويرايش نمود. در نتيجه بر خلاف سوئيچ هاي غير مديريتي امكان تغيير توابع آنها به منظور بهينه سازي عملكرد دستگاه ها وجود دارد.
  4. امكان تعيين سطح دسترسي براي هر كاربر با استفاده از سوئيچ هاي مديريتي وجود دارد و مي توان بستر تجهيزات مدار بسته را از بستر اصلي شبكه جدا نمود.

 

 

نكات ضروري در انتخاب سوئيچ شبكه براي سيستم مدار بسته

 

همانطور كه گفتيم سوئيچ ها از اجزاي اصلي سيستم هاي مدار بسته شبكه هايك ويژن هستند و نقش آنها انتقال و تبادل اطلاعات بين بخش هاي مختلف يك شبكه محلي (LAN) است. ساختار فيزيكي سوئيچ ها تشكيل شده از تعدادي پورت. تعداد اين پورت ها در سوئيچ هاي با ظرفيت مختلف، متفاوت است به تبع آن قدرت انتقال اطلاعات نيز در آنها متفاوت است. سوئيچ هاي معمولي داراي 4 تا 8 پورت و سوئيچ هاي پيشرفته تر بين 32 تا 128 پورت دارند كه مصارف صنعتي دارند. در هنگام انتخاب سوئيچ هاي شبكه بايد به سه مورد زير توجه نمود زيرا توان كل سوئيچ و توان مصرفي دستگاه هاي متصل به آن با هم متفاوت است:

  • توان سوئيچ
  • تعداد پورت ها
  • ميزان پهناي باند موجود

 

سوئيچ هاي مختلف داراي پهناي باند ورودي و خروجي متفاوتي هستند كه در رنج اعداد ??/???/????Mbps براي دوربين هاي مدار بسته قرار مي گيرد. با يك مثال ساده مي توان موضوع پهناي باند را توضيح داد. اگر مجموع حجم تصاوير انتقالي شما بيش از 100 Mbps باشد و سوئيچ شما از نوع 10/100 Mbps باشد تصاوير با تاخير به نمايش در خواهند آمد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد